Campanya per salvar Radio4

Estàndard

Penjo aquí una carta d’uns amics, i de la qual en subscric la totalitat, i que pot representar el manifest de la campanya per salvar una ràdio que està en perill de mort.

Bon dia (i trist),
Ens hem llevat amb la mala notícia que volen fer desaparèixer R4, i amb ella l’Agenda. La veritat és que a la resta de programes no hem aconseguit “enganxar-nos” mai. Però cal que entenguem la importància de programes com l’Agenda. Simplement, és necessari donar la veu a qui no hi entra en el món mediàtic, és una garantia que la democràcia és possible.

Deixem de banda la qüestió que RNE vol treure altres programes en català i la resta del programari de R4. Només canviant un parell de cosetes de TVE1 ja cobririen totes les despeses que s’estalviarien.

L’Agenda és simplement l’únic programa de la ràdio que tracta temes d’importància social, econòmics i polítics des del punt de vista de la societat civil de tota la ràdio. Com a mínim nosaltres sempre busquem aquest tipus de programes i és l’únic que hem trobat. Altres cadenes, no cal dir noms però és evident, no poden parlar d’Evo Morales perquè afecta a Repsol, o no poden sortir del fals marge discursiu PP-PSOE, com si no hi hagués més opinions, o la meitat del temps estàs escoltant propaganda amb el volum més alt.

El que s’aconsegueix amb aquestes mesures és una altra uniformització, un altre cop s’acallen veus dissidents i molt més informades que les que normalment parlen.Perquè l’Agenda ha entès que ser periodista no vol dir posseir la veritat, i que les opinions són molt importants, que cal escollir bé a qui li preguntes, que l’objectivitat no existeix però que hi ha maneres senzilles d’acostar-se molt més ala realitat.

És cert que la informació la podem trobar a altres espais que no són els homologats,que existeix sindominio i coses molt alternatives, però cal un recolzament important des de l’espai públic, professional i sistemàtic, com ho fa l’Agenda. Tampoc vull dir que l’Agenda asseguri tots els punts de vista, però sí una franja molt important que no hauria de desaparèixer de les ones.

Hi ha coses que no es poden valorar només en costos i beneficis monetaris, i a més ami mai ens han preguntat si escoltem l’Agenda. Les enquestes són molt reduïdes i seran representatives, però exclouen les minories necessàriament. És una pobra concepció de la democràcia la que determina quines veus calla en funció de l’audiència.

Algun dia tancaran Le Monde Diplomatique perquè no pot competir amb 20 Minutos…

Us proposem que tota la Ràdio 4 assoleixi la qualitat de l’Agenda, la seva valentia i llibertat, i us recolzem en allò que es pugui fer per mantenir-la.
Atentament,

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s