mercats i consum ecològic

Estàndard

En base a aquesta frase, “Tenim mercats municipals on es poden promoure productes locals i ecològics”. Us proposo una reflexió.

Primer de tot, d’on surt aquesta frase: d’un article que va servir de base per la declaració de Mataró (del març del 2004).

Segon, demano disculpes per al possible lector que m’ha trobat a faltar. He estat sense connexió a internet durant 3 mesos llargs, molt llargs. La meva metgessa de capçalera ja m’ha advertit del risc que tinc de caure en una addicció a la Xarxa. Un altre dia explico el perquè de la manca de connexió. De moment no he pogut ni tan sols recuperar les imatges de la caiguda del sistema Blocat.

I tercer, i per fi, el comentari. A una petita ciutat d’Alemanya (Göttingen) (i per definir petita hi posarem Sabadell i la Universitat Autònoma, tot fent un mix), hi ha un mercat 3 cops per setmana (això al centre perquè alguns barris separats del centre tenen el seu mercat setmanal propi), i què hi podem trobar: la meitat productes frescos ecològics i l’altra meitat productes locals.

Què hi tenim nosaltres als nostres mercats, reina? jo crec que un 95% de productes frescos que provenen de Mercabarna amb un percentatge local incert. I els ecològics, ja no em facis riure! amb prou feines que hi ha algunes parades (al mercat de la independència de Gràcia, a Mataró (el setmanal dels dissabtes)). Sort de les cooperatives de consum que t’asseguren un contacte amb els proveïdors i gairebé t’asseguren el proveïment. I he dit gairebé, perquè, entre altres anècdotes, existeix el risc del monopoli de les grans companyies de distribució que es mengin la poca producció que no va cap europa (la resta, és clar).

Anuncis

One response »

  1. Faig una breu actualització fent servir els comentaris, per dir que els organitzadors de la Repera estan fent una feina de recopilació de parades de mercat on es vengui productes de pagès idealment ecològics. Quan estigui ja ho posaré també aquí. Mentrestant aviso que hi ha un mercat de pagès a Sant Cugat un cop al mes. També un a Valls, i cada setmana hi ha un per l’Empordà. També que al mercat de Sabadell (crec que dos cops per setmana) hi ha dues parades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s