Bolivia i espero que la història no es repeteixi

Estàndard

Ja sé que aquest tema està molt obert i és molt mediàtic. No obstant tinc molt interès d’expressar la meva inquietud. I quina eina com aquest bloc per tenir la boca oberta.

El paio de Repsol, va dir des d’Argentina, que es preocupava per Bolívia perquè no sabia si seria capaç de viure fora del sistema internacional. Però, que potser la decisió presa significava allò, o era una ordre aplicada sobre els governs, del que havien de fer, per si no ho sabien.

Contra aquestes decisions feixistes: oligarquia antidemocràtica. Cal que la ciutadania es manifesti com va passar dissabte a Madrid.

Per llegir la notícia de l’acció seguiu l’enllaç.

I la història que no vull que es repeteixi, és la que he llegit tantes vegades al llibre de Eduardo Galeano: Memoria del fuego.

Cada cop que algun país o comunitat aixeca el cap per anar cap endavant, surt un poder envejós del seu progrés, i els matxaca de la manera més vil possible.

I a Bolívia, molta gent pensa que la vida de l’Evo està en perill. Que la cia i la Tia (estàn preparant un cop d’estat), i que Repsol i altres germanastres comencen a fer reunions “B” fòra de la legalitat (bé, no sé si comencen o les intensifiquen).

I nosaltres? Abans de prendre una decisió sobre la bondat del que passa a Bolívia, i de pensar si els interessos de catalunya (o d’espanya, o d’europa), estan amenaçats, cal que ens informem bé, del que representa per a nosaltres, i de l’impacte positiu que representa per ells.

Anuncis

One response »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s