el medi ambient als programes electorals

Estàndard

La lliga DEPANA ha recollit, via enquesta, les propostes ambientals dels programes electorals dels partits representats al parlament.

Jo n’extrec un parell de conclusions molt ràpidament. La dreta o bé no contesta, o bé posa al seu programa propostes contra el medi ambient.

El fet que no contestin pot explicar-se per dos motius. O bé no s’interessen per aquest tema marginal (el medi ambient!) o bé no els agrada aquesta organització i no en volen col·laborar (altres opcions com desorganització o un filtre antispam que filtra els missatges en català són també possibles però menys creïbles).

I els temes antimediambient que proposen, són per exemple, defensar la incineració de residus per tractar-los. Talment és com va proposar en Bush fill per evitar els incendis: tallar els arbres abans que es cremin.

Finalment, he fet un cop d’ull a la candidatura dels ciutadans de Catalunya, que diuen les enquestes d’avui que trauran 3 diputats; i em trobo amb la desgrata sorpresa que promouen la MAT. Suposo que els seus germans nacionalistes, el PsC-CqnvmC, també vol aquesta desgràcia però no s’atreveixen a dir-ho al seu programa ambiental.

 

ELS CANDIDATS RESPONEN A LA QÜESTIÓ DE DEPANA SOBRE MESURES CONCRETES EN MATÈRIA AMBIENTAL

L’entitat ecologista DEPANA ha editat a la seva pàgina web www.depana.org la resposta dels cap de llista de CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA a la qüestió sobre cinc propostes o accions concretes que volen realitzar en matèria de política ambiental. El candidat del PPC ha estat l’únic que no ha respòs a la pregunta de DEPANA.

Tot i així, hi hagut altres candidatures sense representació, actualment, al Parlament de Catalunya que han manifestat el seu interès en la qüestió plantejada per DEPANA. Recordar que l’objectiu d’aquesta iniciativa és garantir una major difusió dels compromisos ambientals concrets de les diferents candidatures.

Barcelona, 25 d’octubre de 2006.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s