El canvi climatic esta de moda

Estàndard

No sé què pensar. Si alegrar-me que aquest tema estigui de moda; o bé enfadar-me perquè s’ha trigat tant a prendre consciència.

Tampoc sé si parlar-ne implica que es comenci a resoldre el problema.

Diumenge passat al suplement “dinero” d’un diari deia que fins i tot les grans corporacions comencen a parlar-ne. I deixava una afirmació que a mi em treu de polleguera per la frivolitat com es deia. A l’article  es deia que la Exxon havia decidit deixar de subvencionar els grups contraris a la relació entre emissions de CO2 i canvi climàtic.

És a dir. Una companyia que es guanya els cèntims venen un combustible fòssil, ha estat contaminant la opinió pública amb mentides per continuar tenint beneficis. I amb tot  l’èxit del món, perquè el missatge ecologista no ha quallat fins que era massa difícil amagar-ho.

Val a dir que aquest sistema de subvencionar als mentiders no és exclusiu del canvi climàtic. L’energia nuclear i els transgènics és també un tema prou polèmic com per necessitar “mercenaris” dels mitjans de comunicació. Jo, el que encara no entenc. és als ignorants d’aquest negoci de la mentida, que van defensant algun d’aquests dos temes de manera totalment gratuïta. I després a mi em diuen ingenu!

Per no ser tan sols negatiu en aquest “post”, penjo l’enllaç a un fragment d’un programa de Catalunya Ràdio. El programa és el Suplement, el qual l’escolto des de fa temps, encara que fa anys que em vaig cansar que parlés tant de cotxes, i que defensés de manera tant acrítica la unió europea. El fragment que he seleccionat, de menys d’un minut, es pot sentir una dada esgarrifosa: la temperatura mitjana de la terra ha pujat (i en tan sols 30 anys!) 0.6ºC. I, per poder convèncer de la gravetat d’aquest fet, se’ns diu que aquesta temperatura no es donava des de fa 3 milions d’anys.

Des que sento parlar del canvi climàtic fora dels grups ecologistes, només havia sentit coses com de quina manera ens adaptarem a les noves situacions que el clima ens ofereixi. Ara sembla que hi ha la novetat, i recordo que això ho deien els ecologistes des de fa també 30 anys, i se’ns proposa fer alguna cosa per reduir-ne l’impacte. A veure si ens conscienciem tots una mica més i entre tots tombem l’estaca que ens amenaça el futur.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s