La palleta a l’ull dels altres

Estàndard

La palla de Putin i Chávez i la biga de la democràcia Europea.

Sento indignació quan es critica amb lupa de una democràcia republicana perfecta pels mitjans de comunicació catalans alguns fets que a Europa, espanya o Catalunya es practica amb total impunitat; i no tan sols es practica sinó que es beneeix i es defensa com a normalitat democràtica. I no pretenc defensar al Putin, que no passarà mai per la direcció d’Aministia Internacional, i no guanyaria massa vots a una Txetxènia en pau; el que pretenc és demanar més capacitat d’autocrítica.

Collage representant la república i els drets humans.

Al Putin se’l critica fa poc -i avui mateix al programa del Barces- que reprimís una manifestació pacífica -i què va passar al carrer Pelai el dia que altres catalans celebraven una victòria esportiva? manifestació que reivindicava, justament, que no es reprimissin els moviments socials crítics amb aquesta, la nostra democràcia; actualment, a Catalunya, no et pots manifestar si no tens autorització: hem perdut un dret constitucional a manifestar-nos -això és molt greu!-. També es critica al Putin de tenir una llei electoral que impedeix més pluralitat al parlament; i qui se’n recorda, aleshores, de la sagnant pèrdua de representació d’Izquierda Unida a la majoria de províncies de la monarquia espanyola. I parlant de monarquia, quina constitució més bona que tenim aquí, i quina barbaritat que pretenia el quasi dictador veneçolà! Si us plau, periodistes i comentaristes, recordeu-vos també de la monarquia quan critiqueu mandats superiors als 8 anys -i penseu una mica, encara que a un nivell més reduït, en el Pujolisme i altres alcaldies/regidories fins la jubilació-. Finalment es critica que Chávez pugui pervertir la democràcia repetint aquest referèndum més endavant; i els que critiquen això no van dir res quan Irlanda va votar No al tractat de Niça el 2001, i 16 mesos més tard es va repetir el referèndum per desencallar aquest tractat que consolidava el fet neoliberal de la UE i el seu dèficit democràtic; justament en boca dels polítics i periodistes del moment: “el referèndum es repetirà fins que els irlandesos aprovin el tractat”.

Sento, mentre escric aquestes línies, que altres oients tenen una opinió similar. Però, quin cas ens fareu?

El collage ha estat fet a partir d’imatges extretes de: missatgerebut.bloc.cat, israelnava.com/filosofiadigital i http://www.aldeaeducativa.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s