És temps de revolta?

Estàndard

Tenim a una bona pila d’activistes demanant que la justícia no sigui tant injusta. Pena de presó per despenjar un drap! i avui sento a la fiscalia un intent d’intoxicació dient que no tan sols se l’acusa d’això, també d’altres càrrecs que fàcilment un policia pot imputar a qualsevol ciutadà.

Però no tan sols hi ha aquesta revolució. També tenim un moviment que sembla que tingui capacitat de fer aquesta revolució que des del maig del 68, quedava pendent. Em refereixo a l’Entesa pel decreixement i al col·lectiu Temps de revoltes.

Logotip de temps de revoltes

Penjo la seva convocatòria per a preparar la trobada de juliol.

Però abans del comunicat de la convocatòria poso un enllaç per veure un vídeo que promou aquest col·lectiu per convèncer que aquest moviment és necessari.

Trobada del 4 al 6 de juliol: 18 de maig reunió de preparació a Tarragona

Enviat el Maig 8th, 2008 por re-voltes

Trobada de moviments socials del 4 al 6 de juliol a Cal Cases, Santa Maria D’Oló, Bages.
Posem en marxa el decreixement, construïm contrapoder

1. El proper diumenge 18 de maig a les 17.00 a Tarragona, (CSO La Colomera, C/ Ferrers nº 14 part alta del casc antic) hi haurà una reunió oberta de preparació de la trobada del Juliol. Com ja havíem avançat, l’objectiu prioritari d’aquesta reunió serà definir les àrees de treball definitives de l’encontre; i també concretar les persones i col·lectius que s’implicaran en la coordinació de cadascuna de les àrees.
Us animem a participar, per tal que les decisions siguin lo més participades possibles. Qui necessiti quedar-se a dormir a la Colomera podrà fer-ho.

2. Després del primer missatge de difusió de la trobada i dels diferents comentaris rebuts, estem treballant en base a una pre-llista d’àrees qua actualment són aquestes: a) decreixement a nivell local (incloent una doble perspectiva: municipis autònoms i municipis en transició), b) economia contrahegemònica, c) Alimentació, d) Autogestió de l’habitatge i de la terra, e) relació camp – ciutat; f) Lluites en defensa del territori, g) Mitjans de comunicació , – (en cursiva, les afegides des de la primera llista) h) educació, i) aigua, j) energia i transport, k) relacions socials i vida comunitària, l) desobediència i antirepressió, ll) organització.
Aquesta llista es podrà modificar, reduir o ampliar en la reunió del 18 de maig, per quedar amb una composició definitiva.

3. De cara a participar en la coordinació d’una àrea de treball recordem en relació a la trobada:

Objectiu general: Construir un ampli moviment social que aglutini en un paraigües comú totes aquelles lluites, col·lectius i persones que se sentin motivades amb les propostes del decreixement i del contrapoder. Així doncs l’objectiu és construir i coordinar pràctiques per poder posar en marxa el decreixement ara a escala local alhora que puguem organitzar-nos per poder transformar tota la societat a escala més gran.

Àrees de treball: La trobada es dividiria en àrees de treball, en cadascuna de les quals hi haurà fites concretes a les que arribar en els 3 dies de trobada.

Les sessions seran pràctiques i tractaran d’anar dibuixant un fil conductor que ens ajudi a sortir de la trobada amb molt més del que tindrem en arribar.

I ara sí: que implica ser coordinador d’una àrea de treball?

Implica encarregar-se, conjuntament amb els altres coordinadors de l’àrea de treball, del següent:

* Redactar un document base. Seria un document que explica quin és el focus concret que es proposa per debatre en la trobada i que justifiqui estratègicament la importància de l’ àrea de treball en el marc d’aquesta trobada de moviments socials.
* Proposar els objectius concrets per l’àrea, és a dir, concretar un o més plans, projectes, campanyes o línies d’acció que es vulguin posar a debat durant la trobada i que per tant siguin una idea del resultat amb el que es voldria sortir de la trobada, en relació a aquesta temàtica.
* Dinamitzar la participació d’altres col·lectius i persones, en l’elaboració de materials per preparar la trobada i recollir-les de manera que es pugui comptar amb aquests materials en el transcurs de la trobada a Cal Cases.
* Preparar una programació i la corresponent dinàmica de treball pel desenvolupament de l’àrea en qüestió. Això inclouria la possibilitat per exemple de fer grups segons subàrees de treball, o escollir determinades propostes o temes per ser tractades en un horari determinat, etc.. S’haurien d’escollir també les persones que faciliten els debats i ajuden a encaminar-los cap als objectius plantejats, així com algú per prendre notes i poder fer una acta de l’àrea de treball.

La Calendarització de tot això seria la següent:

* El 18 de maig es defineixen les àrees de treball, amb els coordinadors que estiguin confirmats; si escau s’afegiran més coordinadors durant la setmana següent.
* l’1 de juny seria la data límit per elaborar el document base i els objectius concrets per l’àrea.
* El 29 de juny, seria la data límit per acollir materials de participants a les àrees de treball.
* El dimecres 2 de juliol seria la data límit per tenir preparat el programa i si escau, confirmar necessitats d’espai (quants grups de treball paral·lels per exemple). Molt anteriorment s’haurà definit el programa públic, que posarà per exemple: 10 a 14, espai de treball per àrees, i que serà el que es publicarà en la difusió.

Es podrà coordinar àrees com a col·lectius o com a persones individuals, el màxim per una àrea serà de 4 coordinadors i el mínim d’1 col·lectiu o 2 persones individuals.
4. Membres del col·lectiu temps de re-voltes ens hem repartir els contactes amb els diferents poblacions i col·lectius que hem anat coneixent durant la marxa pel decreixement, així que estem fent trucades i escrivint per convidar-vos a assumir alguna tasca de coordinació i si més no a participar. Si no us contactem però voleu participar en la coordinació, ens podeu trucar al 665231808 o 932170623, o escriure a re-voltes@tempsdere-voltes.cat Aniria bé que fos abans  de la reunió del 18 de maig a Tarragona.

5. El procés d’inscripció de la trobada, començara després de la reunió del 18 de maig, al voltant del dia 20.

Salut i a posar en marxa el decreixement!

Temps de re-voltes.

Anuncis

2 responses »

  1. He posat l’adjectiu intoxicar, perquè penso que la fiscalia normalment no fa declaracions per matisar el que s’està generant a l’opinió pública.
    Però no vull que aquest article, que està centrat en el nou col·lectiu/moviment (decreixement) generi un debat intranscendent relacionat amb la justícia. Segur que hi ha altres fòrums on es pot debatre fins a quin nivell la seva condemna és justa o injusta.

  2. He trobat una entrevista a l’Enric, de la marxa pel decreixement: http://www.rtve.es/files/72-78725-AUDIO/170408_AGENDA.mp3
    L’entrevista comença al minut 30 més o menys, però és interessant la resta del que es diu; per exemple s’expliquen barbaritats relacionades amb Ascó i altres centrals nuclears, i es fa un repàs a les energies del futur.
    He trobat una entrevista a l’Enric, de la marxa pel decreixement: http://www.rtve.es/files/72-78725-AUDIO/170408_AGENDA.mp3 L’entrevista comença al minut 30 més o menys, però és interessant la resta del que es diu; per exemple s’expliquen barbaritats relacionades amb Ascó i altres centrals nuclears, i es fa un repàs a les energies del futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s