televisió i decreixement

Estàndard

Acabo de veure a casa, i mitjançant la poca ampla de banda i cara de casa meva, un vídeo de 40 minuts sobre el decreixement.


frame del vídeo Km0 de tv3

Aquest vídeo resumeix força bé la proposta del decreixement que ha s’ha aconseguit portar als mitjans de comunicació i al carrer amb una de les accions de desobediència més importants de la història.

Es pot veure el vídeo a aquest enllaç.

Felicito a les persones que l’han fet, pel que han aconseguit. Ajuntar tot el material, i aconseguir saltar-se les barreres normals que la censura televisiva genera.

Al vídeo no es parla prou de la crisi energètica. Tot i que tant en Serge Latouche com l’Enric Duran diuen que no podem créixer més -i dels motius per bloquejar el sistema econòmic i condemnar el capitalisme a la “crisi” és el pic de l’energia un dels més importants-. També es comenta per part d’una sociòloga de l’Autònoma, que la protecció del medi ambient no és una qüestió purament estètica: està en joc molt.

I tot i que se’n parla molt de les alternatives, també penso que són pinzellades -no és pot demanar pas més en 40 minuts televisius-. Surt la proposta de Cal Cases, on ja es diu que “decreixement” significa viure i ser feliç amb menys energia, amb menys coses, menjant productes locals, … i també surten altres propostes com una xarxa d’intercanvi de coneixements que simbolitza la necessitat de fer més comunitat per a aconseguir aquests objectius de simplicitat voluntària -perquè si no ho fem al nostre ritme i ara, segurament patirem la simplicitat o el decreixement-. Aquestes propostes comunitàries passen per recuperar que la veïna faci de cangur dels nens i que a canvi se la convidi a sopar i li regalem algun pot de confitura fet amb les figues de la figuera que els cosins tenen al seu tros.

Anuncis

2 responses »

  1. Aquesta nit he tingut un atac de comentaris amb publicitat molt gran. Tots els missatges diuen el mateix: “Un de les accions principals és actualitzar els altres amb les reflexions que fas; el que més m’agrada del que escrius són els detalls i algunes de les informacions que són realment manejables i útils,així que et dono les gràcies per aquesta tasca tan gran i notable” (One of the main thing is to update the others with the current situations and with the circumstances,the main thing i like about your post is the details and some of the information which is really handy and useful for me and also for the people too,so i will say thanks for sharing such a great and remarkable post).
    Aprofito per a donar actualitzacions de cada post afectat: fa poc es va publicar un reportatge a TV3 i a TVE sobre l’obsolescència planificada. Demà a la UB la periodista autora del documental participarà a una taula rodona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s