Iniciativa de transició

Estàndard

El títol d’aquesta entrada correspon a la traducció que s’haurà de fer oficial del terme “transition towns” en anglès. I vol dir iniciativa ciutadana per a contruir una societat preparada per a la pujada del preu dels carburants -no només es tracta que el petroli i per tant la benzina sigui més cara, sinó que això implica un daltabaix a l’economia i a això també cal estar preparats-.

.

De fet l’entrada serveix només per a introduir un article que s’ha publicat al setmanari Directa i que he escanejat per a fer-lo més públic.

L’article es pot descarregar a aquest enllaç. I els autors són del col·lectiu Barcelona en Transició.

M’ha encantat la definició dels 4 supòsits bàsics de les iniciatives en transició: coherència, proactivitat, acció i entusiasme explicades al text. També m’agrada el decàleg que proposen com a passos per a posar-se en marxa cap a la transició. I finalment destaco el concepte “visió positiva”, ja que molt sovint no savem vendre el nostre discurs prou en positiu i també perquè els que no ens segueixen encara sàpiguen que plantegem més aspectes positius que no pas negatius. El llibre del Carlos Taibo també insistia en aquest aspecte.

Anuncis

2 responses »

  1. Ahir, en una conferència que va fer l’Antonio de l’OCO (Obseratori del terrabastall provocat pel zenit del petroli) a la facultat de física de la UB, es va parlar de les Iniciatives de transició com a una proposta interessant per a evitar alguns problemes que la pujada del preu del petroli podria ocasionar. A veure si més gent s’anima a aquest moviment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s