Anticapitalistes a les eleccions

Estàndard

S’ha pogut validar la convocatòria Anticapitalistes per a que es puguin presentar a les eleccions generals espanyoles.

Com a militant que ho soc des de fa relativament poc he estat ajudant d’alguna manera a superar aquest petit obstacle que es va incorporar a la legislació farà un any i sense avisar.

.Esperem que entre la nostra proposta i d’altres a l’esquerra del ppsoe (també ciu a Catalunya) poguem evitar mals majors després de les eleccions. No obstant, soc conscient, tal com va avisar la Miren a la inauguració de la universitat indignada d’estiu, que mediàticament encara tenen la paella pel mànec. Però per optimisme que no falti.

Anticapitalistes presenta les candidatures de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona

Milers de persones ho han fet possible!

La candidatura Anticapitalistes ha presentat aquest dilluns 17 de setembre les candidatures de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona després d’haver obtingut els milers d’avals necessaris que la nova i antidemocràtica Llei Electoral exigeix per a poder presentar una llista. Amb només quinze dies, i gràcies la implicació i esforç de moltes persones que volen fer possible aquesta candidatura, hem aconseguit 7.568 signatures de suport a la província de Barcelona (la Llei en demanava 4028), 810 a Girona (en feien falta 500), 580 a Lleida (se’n demanaven 314), i 820 a Tarragona (se n’havien d’entregar 555).

La candidatura Anticapitalistes promoguda per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista està integrada també per En Lluita, Lluita Internacionalista i un gran nombre d’activistes independents.

La llista de la circumscripció de Barcelona està encapçalada per Esther Vivas. Nascuda a Sabadell i resident a Barcelona, té 35 anys, i actualment està a l’atur. Vivas és activista hi ha estat vinculada al moviment antiglobalització, al moviment ecologista i al moviment de cooperatives de consum agroecològic i per la sobirania alimentaria. Col.labora habitualment amb varis mitjans de comunicació i és també autora de diversos llibres i articles sobre moviments socials. Actualment participa en les lluites socials contra la crisi i les retallades.

Vivas va seguida a la candidatura per Òscar Simón Bueno, de 35 anys. Simón és professor de secundària, sindicalista i activista contra la crisi i les retallades. El tercer lloc de la llista l’ocupa Josep Lluís del Alcazar, de 55 anys, mestre, delegat sindical i impulsor de les mobilitzacions contra les retallades i en defensa dels serveis públics.

El numero quatre de la llista per Barcelona és l’històric dirigent camperol Pep Riera, exsecretari general d’Unió de Pagesos i impulsor del moviment per les consultes sobiranistes, que amb la seva presència a les llistes ha volgut mostrar així el seu compromís amb el projecte. Entre els activistes socials que formen part de la candidatura hi destaca també Manel Márquez, que ocupa el darrer lloc, historiador i fundador de la pàgina web de contrainformació Kaosenlared.

A Lleida, el cap de llista és Jordi Creus, de 27 anys i és professor de secundària. Entre els integrants de la candidatura a la província hi destaca Manel Cónsola, de 50 anys, treballador a la Diputació de Lleida, sindicalista i regidor de Des de Baix a Sant Esteve de la Sarga.

Vanessa Mercadal, de 32 anys, treballadora social en l’àmbit de la violencia vers la dona i activista feminista, encapçala la candidatura a Girona, seguida de Miquel Blanch, de 53 anys, mestre d’adults i sindicalista en defensa de l’ensenyament públic.

Laura Palau Benítez, de 35 anys, educadora social i activista per la cooperació al desenvolupament obre la llista a Tarragona. La número dos és Carmina Malagarriga, de 47 anys, geògrafa i activista ecologista.

Anticapitalistes té una relació confederal amb la candidatura Anticapitalista promoguda per Izquierda Anticapitalista que també ha presentat les seves llistes, després de recollir milers d’avals en diverses circumscripcions electorals de tot l’Estat.

Davant els intents de fer-nos pagar la crisi, cal seguir reforçant les lluites socials amb criteris unitaris i buscant convergències. Però pensem que amb la resistència social no n’hi ha prou. Cal també una alternativa política anticapitalista, l’única lleialtat de la qual estigui amb els moviments socials, que no accepti mai participar en la gestió del sistema i que sàpiga escoltar i aprendre.

Anticapitalistes busca ser una veu alternativa a les properes eleccions al marge dels partits tradicionals i planteja clarament la necessitat de canviar el món de base.

Per a nosaltres la prioritat per canviar aquest sistema és la mobilització al carrer i l’autoorganització de la gent treballadora i de la ciutadania fins a constituir-se en un veritable poder popular alternatiu a les decrèpites institucions existents.

La democràcia és molt més que votar cada quatre anys. Només faltaria! Les eleccions són solament un terreny més de lluita, però no podem consentir que els partits de sempre monopolitzin el panorama polític. Aquests diuen parlar en nom de tothom però en realitat treballen per a una minoria privilegiada.

No es tracta de fer el joc al sistema, ni de jugar amb les seves regles. Es tracta d’utilitzar les eleccions perquè una veu anticapitalista, ecologista, feminista, internacionalista…. sigui escoltada. Pensem l’anticapitalisme ha de formar part del nostres panorama polític en el dia a dia i cal aprofitar les eleccions com a altaveu per avançar cap a un canvi de societat.

El 20N desobeeix. Dóna suport als i a les anticapitalistes!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s