Explicant banca ètica i cooperativa a Sabadell

Estàndard

El Grup promotor de FIARE a Sabadell convida a la xerrada-col·loqui “Projecte FIARE, la banca ètica del 2013” que tindrà lloc el proper 21 de novembre a les 7 de la tarda a la sala del costat de la seu de la Lliga dels Drets dels Pobles, a C/ Sant Isidre, 140 (Ca l’Estruch) de Sabadell.

Acabada la xerrada, cap a les 8 del vespre, els assistents que ho desitgin podran rebre informació més detallada sobre com fer-se soci de Fiare i/o fer tràmits per associar-se a la cooperativa.

L’acte està organitzat pel grup promotor de Fiare a Sabadell.

S’agraeix difusió. El cartell de l’acte es pot descarregar a aquest enllaç.

Per què Fiare? les finances en la nostra societat són encara importants; no està bé que el gran capital sigui el que gestioni les finances de la nostra vida perquè imposarà les seves condicions i triarà els projectes a finançar segons el seu criteri gens social; tot i que seria ideal una banca pública, no és gens ideal que la politocràcia gestioni aquesta banca, caldria igualment un control social d’una banca pública -“ara la democràcia toca que sigui 2.0”-. Una cooperativa de crèdit de banca ètica és el projecte mentrestant que compleix els requisits de les finances de la societat del futur: control ciutadà de les finances i criteris socials.

Com està ara Fiare? estaria bé que qui vulgui informació es passi per les sessions que s’estan desenvolupant pel territori. No obstant faig dos apunts. El projecte de cooperativa de crèdit de banca ètica Fiare va començar fent servir l’estructura de la Banca Populare Etica que és un projecte italià on ens hem emmirallat. Fiare va començar recollint capital social per a poder donar-se d’alta en el sistema bancari espanyol; això és, fent campanya de formigueta en què persones i entitats interessades en el projecte es feien sòcies i aportaven una mica de capital social que anava creixent. Recentment s’ha decidit fusionar Fiare amb la Banca Populare Etica de manera que ja es tindrà aquest capital social mínim necessari per a poder funcionar com a banc dins del territori espanyol -amb ple reconeixement del Banc Central-. Així, a partir del 1 de gener tindrem un nou actor en les finances que estarà plenament operatiu -llibretes, domiciliacions, i tot els serveis que haurien de fer aquests actors socials-.

T’hi apuntes?

*********

versión en castellano

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s