Com promoure les energies renovables

Estàndard
Com promoure les energies renovables

Les energies renovables són molt importants per combatre el canvi climàtic d’origen humà. També permeten construir la societat del futur que no farà servir els combustibles fòssils -ja sigui perquè s’hauran esgotat, ja sigui perquè ja no serà rendible la seva extracció-. Promoure-les semblaria que són un consens social però les darreres polítiques del PP posen a aquest partit més aviat a la banda d’estar en contra de la generació més sostenible d’electricitat. Les portes giratòries, molts polítics que passen a formar part dels consells administratius de l’oligopoli elèctric, podria ser un motiu per aquest gir cap a l’anti-sostenibilitat. Val a dir que el PSOE i CIU tampoc se’n lliuren de les portes giratòries, i això es podria constatar veient el tímid avanç de les energies renovables en les dues darreres dècades.

Així, una mesura per promoure les energies renovables passa per no votar aquests partits i comptar amb la confiança d’altres que proposin -i tinguin prou credibilitat- la transició energètica el més ràpidament possible.

Hi ha, però, d’altres opcions per promoure les energies renovables. Sant Cugat es caracteritza per un urbanisme molt horitzontal, i això significa que moltes llars poden disposar de les seves teulades per instal·lar-hi plaques solars. L’aprofitament del Sol pot ser tant calorífic, per donar suport a l’escalfament d’aigua o fins i tot a la calefacció, com per generar electricitat -plaques fotovoltaiques-. Fa temps que els sistemes termo-solars són molt rendibles i en uns 5-10 anys es pot recuperar la inversió. Gràcies a l’abaratiment de la tecnologia ara també resulta rendible instal·lar plaques fotovoltaiques per produir una part de l’electricitat que consumim. L’amortització podria resultar una mica més prolongada per culpa de les taxes injustificades que ha aprovat el govern del PP.

Si no es disposa una teulada però s’està en capacitat d’invertir alguns estalvis, hi ha opcions com “viure de l’aire del cel”, o ECOOO que permeten participar en una part de projectes d’energies renovables.

Però encara hi ha una altra opció per promoure les energies renovables sense passar per invertir els nostres estalvis. Es tracta de contractar l’electricitat a una companyia que promogui les energies renovables. Aquestes companyies es comprometen a produir mitjançant fonts renovables la mateixa quantitat d’electricitat que els seus clients consumeixen. Cal fixar-se que la companyia triada no forma part de l’oligopoli que actualment està actuant per impedir l’avanç de les renovables. De les diferents opcions que hi ha al mercat, en recomano una, Som Energia, que no només ofereix electricitat d’origen renovable a les nostres llars sinó que a més a més és una cooperativa de consumidors i per tant si es contracta la llum passes a formar part de la mateixa empresa que et dóna servei.

*************

Aquest article ha estat publicat al diari digital Sant Cugat Informa. Una versió en castellà es pot llegir a aquest enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s