David contra goliat: subcontrates vs Movistar

Estàndard

Copio a la meva bitàcola les reivindicacions de les persones subcontractades per Movistar que ara estan en vaga indefinida per reivindicar l’anulació del nou contracte mercantil i per aconseguir millores laborals.

Als seus comunicats es diu que no tenen res a perdre ja que aquest nou contracte mercantil els ha situat en una condició de precarietat molt gran. Fins i tot es parla que en alguns casos els fan treballar de franc.

En un món ideal totes les persones treballadores estaran en empreses que seran gestionades, ni que sigui en part, per les seves persones treballadores. En el cas de les telecomunicacions, una empresa de futur és la cooperativa de consum Eticom – Som Connexió. Mentre aquesta alternativa sigui minoritària, cal continuar exigint que aquestes empreses tractin de manera digne a les persones que treballen per elles.

caixa resitencia catp

Comunicat: Les persones sub-contractades de Telefònica Movistar en vaga a partir del 28/març/2015

Les persones treballadores, tècniques de les contractes, subcontractes i autònomes, que treballem per a la multinacional de Telefónica/Movistar en la CC.AA de Madrid, reunits en Assemblea General convocada per les pròpies persones treballadores el passat dia 17 de Març de 2015, van acordar realitzar una Concentració el dimarts dia 24 de març a partir de les 18h enfront de l’edifici de Telefònica en Gran Via i una Vaga Indefinida des de dissabte que ve 28 de Març. Les raons d’aquestes mobilitzacions són molt senzilles i es resumeixen en un únic punt:

“PER LA RETIRADA DEL NOU CONTRACTE DE BUCLE 2015/2018 DE TELEFÒNICA (MOVISTAR) AMB LES SEVES CONTRATES (EMPRESES COL·LABORADORES) QUE AFECTA A LES PERSONES TREBALLADORES D’AQUESTES CONTRATES I A LES SUBCONTRACTADES PER LES MATEIXES, A LES QUALS ES REBAIXA SUBSTANCIALMENT EL BAREM (PUNTS) APLICAT ALS TREBALLS REALITZATS, OBLIGANT-LES FINS I TOT A REALITZAR ALGUNS TREBALLS DE MANERA GRATUÏTA”

Però això ve de fa ja molt temps, en el qual s’han anat retallant drets i salaris fins a arribar a la situació que avui tenim, que fonamentalment es resumeix en:

Treballem fins a 12 i 14 hores diàries (inclosos dissabtes i diumenges), però tenim contractes de 2 i 4 hores diàries.
Cobrem salaris de misèria de tal manera que per poder subsistir hem de fer aquestes jornades i treure avaries per poder donar de menjar a les nostres famílies.
Correm seriosos riscos en el nostre treball ja que la prevenció de riscos per part de la Telefònica brilla per la seva absència.
Se’ns obliga a posar nosaltres la roba de treball, eines, etc., ja que o bé directament no se’ns facilita, o la que se’ns lliura està inservible.
I tot això succeeix treballant per a l’empresa de l’IBEX35 de major pes especific i mentre aquestes empreses han obtingut l 2014, un benefici empresarial de 3.000 milions d’euros, incrementant el 40% el benefici de l’any 2013, mentre les persones treballadores que ho fem per a aquestes empreses veiem cada dia com no podem ni fer front a les hipoteques de les nostres cases, no podem pagar les factures del gas i l’electricitat, ens costa poder portar als nostres fills als Instituts i ens impedeixen econòmicament que accedeixin a la Universitat i així una llarguíssima llista que indica clarament que les persones treballadores hem retrocedit més de 40 anys en els nostres drets i això no ho podem permetre.
I tot això mentre César Alierta, president de Telefònica, va cobrar en 2013 més de 19.000 € DIARIS, mentre les persones treballadores amb prou feines arribem als 30 € DIARIS
QUINA SORT TAN DIFERENT LA SEVA I LA MEVA, SR. PRESIDENT!!

Per això, a partir del proper DISSABTE 28 DE MARÇ DE 2015 realitzarem una VAGA INDEFINIDA fins que Telefónica retiri el contracte que pretén imposar-nos.
L’ÚNICA LLUITA QUE ES PERD ÉS LA QUE S’ABANDONA!!
NO HI HA AVANÇOS SENSE LLUITA OBRERA!!

*****

Es pot seguir l’actualitat de la vaga a aquest enllaç de la Directa.

********

Finalment copio un comunicat que he rebut de part de Revolta Global on s’anima a ajudar a aquestes persones en vaga amb una petita contribució a la caixa de resistència. Penseu-hi, la victòria de la seva lluita sindical és la llavor de la millora laboral de la societat.

SOLIDARITAT TÈCNICS MOVISTARCom ja sabeu el personal tècnic més precaritzat per Telefónica-Movistar i les seves contractes s’ha revoltat i està en vaga indefinida, a Madrid des del 28 de març i a la resta de l’estat des del 7 d’abril. Per primera vegada a la història de Telefònica el personal contractat en centenars d’empreses diferents i els falsos autònoms s’han organitzat per lluitar contra el seu patró final, Telefónica-Movistar. El personal subcontractat s’ha adonat que no poden portar a terme lluites atomitzades contra les empreses que els paguen el salari, sinó que han de colpejar juntes contra l’empresa per la qual treballen realment, encara que no els pagui el salari directament.

És un conflicte clau perquè els treballadors i treballadores han aconseguit per si mateixos i mateixes amb l’autoorganització el que els sindicats no han aconseguit, organitzar i unir els i les treballadores més precaritzades i que estan en diferents empreses. Els i les treballadores també s’han adonat que l’única manera de colpejar era amb una vaga indefinida. La majoria sindical ha intervingut per intentar convertir la vaga indefinida en aturades parcials, han amenaçat els i les vaguistes dient-los que la vaga era il·legal, negocien amb la patronal a esquenes de les assemblees i els comitès de vaga. La vaga és atacada contínuament i contínuament recupera la seva força. Però els i les vaguistes s’enfronten a un enemic molt poderós, des d’una situació molt precària. L’estratègia de Telefónica-Movistar és esperar que els i les vaguistes hagin de pagar el lloguer, l’energia, l’aigua, la hipoteca i la benzina pels piquets, que no puguin fer-ho i hagin de tornar a treballar. Els i les vaguistes reben pressions de tot arreu, de les empreses, del seu entorn familiar a vegades. No podem permetre que la vaga mori perquè no poden fer front a les necessitats bàsiques. Cal socialitzar el conflicte, cal ajudar-los a resistir perquè si guanyen els i les vaguistes, guanyem totes.

Per això, us animem a col·laborar amb la caixa de resistència, fent aportacions i difonent-la.

Catalunya: ES40- 1491-0001-23-2130519024

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s